betaalmogelijkheden trui-ontwerpenDruktechnieken voor je truien

Welke druktechniek kies ik voor mijn trui?

 

 

Onze druktechnieken om je trui ontwerpen

Flex, Flock, Digital: welke druktechniek kan ik het beste kiezen voor mijn truien?

 

druktechnieken voor trui ontwerpen

Uitleg: digitaal bedrukken van je trui

Digitaal drukken is de beste druk techniek voor foto’s en bonte ontwerpen met veel kleuren en kleurverloop op je trui. Deze druktechniek is echter niet zo sterk als flex en flockdruk. Op den duur vervagen de kleuren iets door het wassen.

Bij het digitaal bedrukken van je trui wordt er onderscheid gemaakt tussen twee verschillende drukmethodes - digital direct en digitaltransfer:

 

Digitaldirect voor je trui

  • De drukvloeistof wordt direct op je trui gesproeid. In vergelijking met digitaltransfer voelt het ontwerp daardoor zachter aan en is het aangenamer te dragen.
  • Digital direct is goed geschikt voor grote ontwerpen, maar de kleuren verbleken bij de eerste wasbeurten iets. Deze drukmethode is optimaal als een "vintage-look": het ontwerp lijkt wat verwassen.

 

Digitaltransfer

  • Het ontwerp wordt eerst op een doorzichtige transferfolie gedrukt en met de hand uitgeknipt. De folie wordt daarna onder grote hitte op het T-shirt gedrukt. Van de transferfolie blijft na het drukken een nauwelijks zichtbare rand achter.
  • In vergelijking met digital direct zijn ontwerpen kleur- en was-echter.
  • Digitaltransfer kan alleen op witte en heel lichte producten worden gebruikt.

 

Wanneer krijg ik met digitaal drukken de beste resultaten?

  • Bij foto’s: een onbeperkt aantal kleuren staat ter beschikking, het is full colour, kleurverloop in je ontwerp is heel goed mogelijk.
  • Bij ontwerpen met meer dan 3 kleuren en kleurverloop.

 

Waar moet ik bij het digitaal drukken op letten?

  • Het ontwerp moet als pixelgrafiek worden geupload, dat is een foto. Deze grafiek moet een resolutie hebben die hoog genoeg is zodat het ontwerp in de gewenste te drukken afmeting niet „verpixelt“ (als blokjes) verschijnt. Upload een zo groot mogelijk foto, zo hoog mogelijke resolutie, liefst 3000 tot 4000 (max) pixels per zijde.